10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Valilik konferans salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı

Merkezefendi Kaymakamlığınca 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla 11 Aralık 2017 Pazartesi günü Valilik konferans salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakamımız Şükrü Görücü başkanlığında yapılan toplantıya, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç, Merkezefendi İnsan Hakları Kurulu Üyeleri, Daire Amirleri, Mahalle muhtarları, öğretmenler, İlçemiz imamları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakamımız bir konuşma yaptı.

Kaymakamımız yaptığı konuşmasında; “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabulünün 69. yıldönümü olan bu gün, yüzyıllar boyunca süren bir mücadelenin sonucunda, insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bu belgenin kabul edilişinin kutlandığı bir gündür. Türkiye bildirgeyi ilk onaylayan ülkeler arasında yer almış ve insan hakları konusunda önemli gelişmeleri yakından takip ederek anlaşmaların çoğunluğuna taraf olmuştur. Ülkemiz tarafından 6 Nisan 1949'da onaylanan bildirge ile çağdaş dünyanın bir üyesi olarak ülkemizde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, toplum refahının sağlanması, toplumumuzun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bireylerin yasa önünde eşitliğine ve ayırımcılığa uğramamalarına dayanan ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunan insan haklarına saygı, Anayasamızın değiştirilemez niteliklerindendir. Toplum refahının sağlanması, insan haklarına saygının sağlanması için toplum olarak bütün bireylerin üzerine düşen görevlerini ifa etmeleri, gerek özel gerek kamu dairelerinde çalışan görevlilerin toplumun her kesimine eşit şekilde yaklaşması gerekir.” dedi.

Kaymakamımızın konuşmasının ardından Pamukkale Üniversitesi Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Yard.Doç.Dr. Özhan Hancılar tarafından insan hakları konusunda bir sunum yapıldı.

Daha sonra Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dünya İnsan Hakları Günü Resim-Şiir-Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakamımız tarafından ödülleri verildi.