15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Şehitler Yolu Açılışı Gerçekleştirildi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından Selçukbey Mahallesi’de yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Şehitler Yolu açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, 11. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kaymakamımız Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ,  Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu.

Törende konuşan Denizli Valisi Hasan “Milletimizin o derin feraseti, cesareti, doğruyu ve yanlışı bir anda kavradı. Dedi ki ‘Bu hain bir kalkışmadır ve bunu ancak biz durdurabiliriz’. Hep beraber bu hain kalkışmayı durdurduk. Bugün tarihe şahitlik etmek amacıyla Merkezefendi Belediyemiz, Denizlimizin bu hain kalkışmayı gelecek nesillerinde unutmaması için güzel bir anıt kazandırdı. Bu güzel anıt için belediyemize teşekkür ediyorum. İnşallah bu millet bir daha 15 Temmuzlar yaşamasın” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından anıtın açılış kurdelesi kesildi. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören organizasyonda duygulu anlar yaşandı.