2017-2018 Eğitim Öğretim yılı,  İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen açılış töreni ile başladı.  Yeni Yılın ilk ders zilini Valimiz Hasan Karahan çaldı.

Törene; Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kaymakamımız Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever İşadamı İbrahim Cinkaya ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, öğrenciler tarafından halk oyunu gösterileri sunuldu, şiirler okundu. Daha sonra 12. sınıf öğrencileri, 9. sınıf öğrencilerine ‘Okulumuza Hoş geldiniz’ diyerek sınıflarına çıkardılar.

Günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vali Hasan Karahan, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını dileyerek, “İlimiz eğitimde iddialı bir yerde. İlk beşte diyoruz, ama daha yukarılarda olduğunu biliyoruz. Nazar değmesin diye bunu söylemiyoruz. Zirvelere tırmanmak kolaydır. Ama orada kalmak çok zordur. Zirvede kalma mücadelesini yürütüyoruz. Bu konuda eğitimde görev alan her kesim elinden gelen gayreti göstermektedir. Sosyal Bilimleri seçmemizin nedeni, uzun yıllar teknik okullara özel ağırlık verdik. Epey mesafe de aldık. Ama Sosyal Bilimler Liselerinde biraz zayıf kaldık. Devletimiz ve Hükümetimiz bu konuda da ciddi destekler ve teşvikler sağlıyor. Sosyal Bilimler Lisesi Türkiye çapında örnek bir lise. Bu bağlamda, okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi özellikle tebrik ediyorum. Buradan mezun olan öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun neredeyse tamamının ciddi ve kaliteli okullarda yer bulabilmeleri de iddiamızda ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Konuşmasında hayırseverlerimize de eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Sayın Valimiz konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Hayırseverimize eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Denizli özellikle eğitimde ve sağlıkta hayırseverlikte yarışan insanlarla dolu örnek bir kentimiz. Hayır yapmanın tadını alan hayırseverlerimizi daha sonra durduramıyoruz. ‘Şu an arsamız yok, bize müsaade edin arsa bulalım ondan sonra gelin’ diyoruz ama onlar bizi zorluyorlar. Kendilerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından; Sarayköy Atatürk Ortaokulu folklor ekibinin gösteri yaptığı etkinlikte, 5. sınıf öğrencisi Alper Anıl Dokur "Ben Anadoluyum" şiirini okudu.

Valimiz Hasan Karahan konuşmasının ardından Liseyi yaptıran Hayırsever İşadamı İbrahim Cinkaya’ya eğitime verdiği desteklerden dolayı Teşekkür Plaketi verdi.

Protokol Üyeleri daha sonra; Şemikler İlkolulunu ziyaret ettiler. Sınıflarda öğrencileri ziyaret eden protokol üyeleri yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileklerinde bulundular. Protokol üyeleri Merkezefendi Belediyesi tarafından alınan okul çantalarını öğrencilere tek tek dağıttılar. Öğrencilerle yakından ilgilenerek yeni eğitim öğretim yılını kutlayan Kaymakamımız Şükrü Görücü, öğrencilere çantalarını dağıttı.