2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Müdürler Kurulu Toplantısı Yapıldı

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Müdürler Kurulu Toplantısı 12.09.2017 tarihinde Servergazi İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda yapıldı.

Kaymakamımız Şükrü Görücü başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, İlçe Jandarma Komutanı Neşet Koca, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Duymaz, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Toplantıda aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü:

1. Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP), Değerler Eğitiminde Başarı İzleme ve Geliştirme Projesi (DEBİP)’in değerlendirilmesi: Değerler Eğitiminin okulların müfredatına eklendiği, bu çalışmaların önemi dolayısıyla titizlikle devam ettirileceği belirtildi.
  2. Yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları: Yaz döneminde İlçemizde açılan kursların amacına ulaştığı ve sağlıklı bir kurs dönemi geçirildiği belirtildi.
  3. Öğretmen İhtiyaçları: Okullardaki öğretmen ihtiyaçlarının İnsan Kaynakları şubesi tarafından değerlendirileceği Şube Müdürü Taşkın Osman Yıldız tarafından ifade edildi.
  4. Ortaöğretim, okul öncesi, ilköğretim, bursluluk, pansiyon mevzuatının değerlendirilmesi: Öğrencilerin okulların açıldığı ilk hafta sonuna kadar pansiyonlara yerleştirileceği, sonrasında boş yer kalırsa TEOG puanlarına göre yerleştirileceği Şube Müdürü Taşkın Osman Yıldız tarafından ifade edildi.
  5. Taşıma, ihaleler, izinler, raporlar, SGK işlemleri, bayram ve törenlerdeki görev ve sorumluluklar, kılık ve kıyafet ve protokol kuralları: Mevzuata uygun olarak işlerin yürütülmesi gerektiği vurgulandı.
  6. Okulların 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılına hazırlık durumu: İlçe okullarının tamamının 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılına hazır olduğu, yaz döneminde gerekli tamirat, bakım, onarım işlerinin yapıldığı İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç tarafından ifade edildi.

Bu tür toplantılara katılımın önemine değinen Kaymakamımız Şükrü Görücü, bir önceki eğitim-öğretim yılının başarılı geçtiğini belirterek okul müdürlerine teşekkür etti.

Kaymakamımız konuşmasında, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılına okulların hazır olduğunu ve okulların haberli ve habersiz denetleneceğini, yapılan denetimlerde yangından korunma tedbirlerinin yetersizliğinin görüldüğünü, arşivlerin amaç dışı kullanıldığını ve bu hususların okullarda düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaymakamımız, ayrıca okullardaki kantin temizlik ve denetimleri konusunda titiz olunmasını, servislerin denetimlerinin önemli olduğunu, yapılan işlerde mevzuat hükümlerine uyulması gerektiğini, devlet memuruna yakışır tutum ve davranışlarda bulunulmasını, mesai saatlerine uyulmasını söyledi.

Kaymakamımız, son olarak öğrenci ve velilerle azami derecede iyi ilişkiler kurulması, şehit yakınlarının belirli aralıklarla ziyaret edilmesi, pansiyonlu okullarda denetimler yapılması, buradaki öğrencilerin güvenliği için gerekli önlemlerin alınması, bu okullardaki ekmek israfının önlenmesi için çalışmalar yapılması, bağımlılıkla mücadelede gerekenlerin yapılması, projeler geliştirilmesinin gerekliliği konularına değindi.

Başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirilmesi temennileriyle toplantıya son verildi.