30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Kutlama töreni ilk olarak Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Düzenlenen törene Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Melike Basmacı, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Topçu Kur. Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcıları, Kaymakamımız Şükrü Görücü, Kaymakamlar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Çelenk Koyma töreninin ardından Valilik Makamında düzenlenen Tebrikat Töreninde, Valimiz Hasan Karahan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Topçu Kur. Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tebrikleri kabul ettiler.

Tebrikat’ın ardından program, Valilik önündeki tören alanında düzenlenen kutlama etkinlikleri ile devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı alandaki Denizlililere okundu.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yayımladığı mesajda şu görüşlere yer verdi;

“Bugün, aziz milletimizle ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizle beraber Büyük Zafer’in 95. yıldönümünü idrak ediyoruz.
Türkiye ve dünyanın dört bir köşesindeki milyonlarca vatandaşımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum.
Ülkemizin bu gurur gününde heyecanımızı paylaşan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum.
Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşınmıştır.
30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır.

Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı istiklal savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur.
Türkiye, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir.
FETÖ, DEAŞ, PKK, PYD gibi eli kanlı terör örgütlerine karşı hukuk, adalet ve demokrasiden taviz vermeden sürdürdüğümüz amansız mücadele, bu konudaki hassasiyetimizin en bariz örneğidir.
Türkiye, bu mücadelesiyle hem kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamakta, hem de küresel güvenliğe ciddi katkıda bulunmaktadır.
Ülkemiz, önümüzdeki dönemde de bekasına yönelen tehditleri kaynağında etkisiz hale getirmeye devam edecektir.
Şüphesiz bu zorlu süreçte en büyük güç kaynağımız “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet” ilkeleri etrafında bütünleşen milletimizin birlik ve beraberliği ile dost ülkelerin desteğidir.
Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediği destansı direnişle, “Ya İstiklal Ya Ölüm” tercihiyle başbaşa bırakıldığında neleri göze alabileceğini göstermiştir.
Türk Milleti, o gece 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına sadece darbe teşebbüsünü bertaraf etmemiş, aynı zamanda ülkesine, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkma iradesini de ortaya koymuştur.
Çanakkale’yi geçilmez kılan, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan, son olarak da 15 Temmuz gecesi tüm ülke sathında ayağa kalkan bu iradeyle ülkemiz, her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kapasiteye sahiptir.
Nitekim darbe girişimi ve terör saldırıları başta olmak üzere yaşadığımız onca badireye rağmen, son bir yılda ekonomide, yatırımlarda ve ileri demokrasi yolunda elde ettiğimiz başarılar, bunun en açık ispatıdır.
Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının ardından Piyade Yüzbaşı Özgür Demirkan yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşması, protokol üyeleri ve törene katılan binlerce Denizlili tarafından coşku ile alkışlandı. Daha sonra günün önemine dair şiirler okundu.

Kutlama töreni Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile devam etti. Etkinlikler kapsamında askerler, gaziler ve sporcular alandan geçişlerini gerçekleştirdiler.  Tören alanına son olarak Denizli Karma Mehteran Takımı geçişini yaptı. Yüzlerce  Denizliliyi coşturan Mehter Takımının geçişinin ardından kutlama etkinlikleri sona erdi.