Pamukkale Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde darbecilere karşı mücadele eden ve geçtiğimiz aylarda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in adını ölümsüzleştirdi. Meclisin oybirliği ile aldığı karar uyarınca Alper’in ismi Almelo caddesine verildi.

Açılış törenine; Denizli Valisi Hasan Karahan, Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,Kaymakamımız Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in isminin caddeye verilmesinden dolayı Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Pamukkale Belediyesi milletimizin vefa örneğinin en güzelini yerine getirdi. Milletimiz kendisine hizmet edeni hiçbir zaman unutmuyor. Cansiperane ve gayretle görevini yerine getiren Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper’in adı bu caddede yaşadığı sürece kendisi de Denizli’de Pamukkalemizde yaşayacak. Denizli olarak Hollanda’nın bakanlarımıza karşı yaptığı edepsizliğe karşı verdiğimiz en güzel cevap Almelo caddesinin isminin değiştirilip Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in isminin verilmesi oldu.  Büyükşehir Belediyemiz ve Pamukkale Belediyemiz hayırlı bir işe imza attılar. Bu kararlarından dolayı her iki belediyemize çok teşekkür ederim” diye konuştu.