Bir Ses de Sen Ver Projesi Büyük İlgi Gördü.

Merkezefendi Kaymakamlığı Proje ofisince hazırlanan ve Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen Bir Ses de Sen Ver Projesi kapsamında Çocuk Koroları Şenliği, 106 öğrencinin seslendirdiği koro ile izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Etkinliğe; Kaymakamımız Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Görgüç, Merkezefendi İlçe Mili Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdür Reşat Erdoğan, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Alpay, kurum müdürleri, okulda görev yapan öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje kapsamında Ahmet Nuri Özsoy İlkokulu, Musa Nazım Manasır İlkokulu, Ahmet Sami Uslu İlkokulu,  Hacı Leman Oto İlkokulu, Nermin Osman Akça İlkokulu, AhMET Sami Uslu  Ortaokulunda okuyan  müziğe yetenekli ve ilgili öğrencilerin, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Sevgi Utma tarafından çalıştırıldı ve  “ Bir Ses de Sen Ver” korosu oluşturuldu.

Toplum sistemi çocukların yetiştirilmesinde anne babaya yardımcı olmak, çocukları için elverişli ortamlar oluşturmak, olumsuz koşulları ortadan kaldırmak gibi görevleri üstlenmektedir. Kaymakamlığımızın, bu duyarlılıktan hareketle geleceğin teminatı olan gençlerin toplumla iç içe yetişmesini sağlamak birinci hedefleri arasında yer almaktadır.

Her toplum çocukların güvende ve sağlıklı yetişebilmesi için uygun aile, çevre ve toplum koşullarının sağlanmasını öngörür. Ancak her toplumda bu koşulların yeterli düzeyde sağlanamadığı dezavantajlı ve risk altındaki çocuklar vardır. Bazen ailelerin çeşitli nedenlerle çocukları için uygun olanakları sağlayamaması, bazen de toplumun çocukları yetiştirmede elverişli formal ve informal kaynakları oluşturamamasından dolayı çocuklar için gerekli güvenli ortam sağlanamamaktadır. Ortak tutum ve yaklaşımların sağlanabilmesi ve çocuğun gelişimine olumlu katkılar sağlayabilecek ortamların oluşturulabilmesi ve çıkacak sorunların önlenmesinde çocukların özgüvenlerinin gelişip kendilerini ifade etme becerilerini müzik eğitimi alarak, sosyalleşmelerini sağlamak, özgüvenlerini geliştirmek için Bir Sen De Sen Ver projesi Merkezefendi Kaymakamlığı Proje ekibi tarafından hazırlanmıştır.

Bir Ses De Sen Ver projesi kapsamında  Merkezefendi Kaymakamlığı binasının önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.Kortej, Denizli Büyükşehir Belediyesi önündeki konser alanında Neslihan Demirbacak yönetiminde Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi ve çocuk korosu karşılandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Kaymakamımız Şükrü Görücü açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kaymakamımız Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Belediyesine, Merkezefendi Belediyesine, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesine, pojeye katılan tüm okullara emeği geçen herkese teşekkür ederek, böylesine anlamlı bir projenin gelişmesine katkı sağladıkları için duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından Neslihan Demirbacak yönetiminde Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi ve projeye katılan okullardaki çocuklar tarafından konser verdi. Şarkılar ve marşların söylendiği konser vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.