Cumhuriyet Bayramımız Coşku İçinde Kutlandı.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 95. yıldönümü kutlama etkinlikleri, Valilik önündeki Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Denizli Valisi Hasan Karahan’ın Valilik Makamında tebrikleri kabulü ile başlayan tebrikat töreninde; 11. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da hazır bulundu.
Tebrikat töreninin ardından geçit törenine geçildi. Valilik önündeki törene; Valimiz Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri; Nilgün Ök, Kazım Aslan, Gülizar Bicer Karaca, Haşim Teoman Sancar,  Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcıları, Kaymakamımız Dr. Adem Usu, Kaymakamlar, Daire Müdürleri, Sivil ve Askeri Erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Valimiz Hasan Karahan, 11. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tören aracı ile Denizlililerin Cumhuriyet Bayramını kutladılar. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı okundu.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı;
"Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile bu gurur günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.
Cumhuriyetimizin ilanının 95’nci yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum.
İlk Meclis’ten bugüne kadar, milli iradenin temsilcisi olarak ülkemizin kurtuluşu, gelişmesi, büyümesi için gayret sarf eden milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum.
Bin yıllık vatanımız anadolu topraklarının her karışında kanı ve alın teri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımızın aziz hatıraları, milletimizin hafızasında ve devletimizin kimliğinde daima yaşayacaktır.
Ülkemizi “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelemizde ileri demokrasi ve güçlü ekonomi yönünde kat ettiğimiz her mesafeyi, şanlı geleceğimiz için yakılan bir ışık olarak görüyorum.
Bugün açılışını yapmakta olduğumuz istanbul’daki yeni havalimanımız da, işte bu ışıklardan biridir.
Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve oradan genç Türkiye Cumhuriyeti’ne devreden tarihi süreklilik içinde süren büyük yolculuğumuzu, inşallah, 2023 hedeflerimizle taçlandıracak, 2053 ve 2071 vizyonlarımızla da bir üst seviyeye çıkartacağız.
Malazgirt’ten başlayıp son bir asırdır Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Dumlupanar’da, Kıbrıs’ta devam eden zaferlerimizden, Suriye’deki insani duruşumuza kadar her gelişme, milletimizin asil duruşunun sembolleridir.
Türkiye’nin her başarısı, aynı zamanda insanlığın ortak vicdanındaki, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların yüreğindeki umutları besliyor, canlandırıyor, harekete geçiriyor.
İşte bu sebeple ülkemiz, dünyanın en büyük 17’nci ekonomisi olduğu halde, insani yardımlar konusunda milli gelire göre ilk sırada bulunuyor.
Herkesin kapısını ve kalbini kapattığı sığınmacılara evini ve yüreğini açan, insani sorumluluklarını bihakkın yerine getiren tek ülke Türkiye olmuştur.
Tarihe, mazlumlara sırtını dönen değil evini ve ekmeğini bölüşen, her konuda tercihini haktan ve adaletten yana kullanan bir ülke olarak geçmenin şerefi bize yeter.
Bu duruşumuzdan asla taviz vermeyecek, hiçbir engelin, hiçbir sabotajın, hiçbir oyunun bizi hedeflerimizden alıkoymasına müsaade etmeyeceğiz.
Bugün 95’nci yıldönümüne vasıl olduğumuz Türkiye Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum."
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların  ardından öğrenciler Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiir okudular. Okunan şiirlerin ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.
Vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikler, geçit töreninin yapılmasıyla devam etti. Okullar, sivil toplum kuruluşları ve askeri birliklerin geçişleri vatandaşların coşkulu alkışları arasında gerçekleşti.