Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 141. yıl dönümü kutlamaları başladı. Büyükşehir Belediyesi önünde Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başlayan tören, Turan Bahadır Sergi Salonu’ndaki ‘Denizli’de Dünden Bugüne Kentleşme’ sergisi ile devam etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Binası önündeki törene; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Kaymakamımız Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, protokol üyeleri, belediye çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Tören,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve önceki dönem Belediye Başkanları Ali Dartanel, Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu, Ali Aygören’in Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Başkan Osman Zolan bir konuşma gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan konuşmasına 141. yılda törene katılanlara duyduğu mutluluğu söyleyerek başladı. Zolan;” Belediyemizin kuruluşunun 141. yılında burada yine sapa sağlam ayakta ve yine Denizlimize hizmet etmek için buluşmuş bulunuyoruz.Geleneksel olarak yaptığımız önceki dönem başkanlarımızla beraber, kuruluş yıl dönümümüzde yine beraberiz. Tabi 68 yılında başkanlık yapmış olan sayın Ali Dartenel abimize yaşına rağman katıldığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Sonrasında Hasan Gönüllü Başkanımız 1973 yılında görevi devraldı. 1984’te ise Ziya Tıkıroğlu Başkanım göre geldi. Sonrasında 89-99 arasında ise Ali Marım bey görevdeydi. Biraz önce kendisi ile görüştük. Sağlık sebebi ile şehir dışında olduğunu belirtti. Bundan sonraki kutlamalarda inşallah beraber olacağız. Ali Marım’ın ardından 99-2004 arası Ali Aygören Başkanım görev yaptılar. Ve tabiki 2004-2011 yılları arasında şuanki Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci bey Denizlimiz’de görev yaptı. Dün kendisi ile beraberdik, bugün Sayın Cumhurbaşkanımız ile beraber yurt dışında olduğu için katılamadı. Tabi hayatta olmayıp Hak’ın rahmetine kavuşmuş başkanlarımız ve meclis üyelerimiz var. Ben tüm emek verenlere ve bize yetki veren Denizli halkına teşekkür ederim”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın konuşmasının ardından Turan Bahadır Sergi Salonu’ndaki ‘Denizli’de Dünden Bugüne Kentleşme’sergisi, kurdele kesim töreni gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve Denizlililer tarafından büyük ilgi gören sergide yayınlanan resimleri Kaymakamımız Şükrü Görücü beğeniyle inceledi.