Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Tarafından Düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu.

Türkiye'de İnovasyon bilincinin genç nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor - DENİB İnovatif Fikirler Yarışması'nda Final Heyecanı 14 Nisan 2018 Cumartesi Günü görkemli bir ödül töreni ile gerçekleştirildi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Kaymakamımız  Şükrü Görücü, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Ticaret odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci,  yarışmaya katılan öğrenci velilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen ödül töreninde 1000’e yakın başvurudan finale kalan 30 icat görücüye çıktı.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmanın ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmanın Türkiye'de inovasyon bilincinin genç nesillere aktarılması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Yarışmaya bine yakın başvuru aldıklarını belirten Kocasert, şunları kaydetti:
"Finale kalan 30 buluş bugün görücüye çıktı. Bunların arasından da birincileri seçtik. Bugün burada genç beyinlerin yaratacakları icatlar için bir araya geldik. Onlara 'eski köye yeni adet getirin, başımıza icat çıkarın' dedik. Nitekim birbirinden güzel buluşlarla karşımıza çıktılar. Amacımız inovasyon kültürünü küçük yaşta onlara aşılayarak bu organizasyonla geleceğin bilim adamlarının yetişmesinde katkımız olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmektir." dedi.

Yarışmada, lise kategorisinde Özel Final Anadolu Lisesi öğrencisi Yahya Mert İmal birinci, Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Hilalay Akar ikinci, Orhan Abalıoğlu Meslek ve Teknik Lisesi öğrencisi Ayberk Boz üçüncülüğü elde etti.

Ortaokul kategorisinde Sevil Kaynak Ortaokulu öğrencisi Mert Enes Kürklü birinci, Nezihe Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Esma Ece Temel ikinci, Hulusi Kulaklı Ortaokulu öğrencisi Rafet Kaan Karaoğlan üçüncü oldu.

İlkokul kategorisinde 19 Mayıs İlkokullu öğrencisi Seval Akbulut birinci, 19 Mayıs İlkokulu öğrencisi Ayşe Melek Kırlı ikinci, Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu öğrencisi Kuzey Kalkan üçüncülüğü kazandı.

Yarışmada kategorilerinde jüri ödülleri ise Özel Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Mesutcan Özkan ve Doğukan Işlakca, Bozkurt İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdullah Şimşek ve Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu öğrencisi Muhammed Said Yılmaz'a verildi.