Denizli  Yörükler Derneği Tarafından Yörükler Yaren Gecesi düzenlendi.

Kaymakamımız Şükrü Görücü'nün de katıldığı 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe;  Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, diğer illerden gelen yörükler ve  çok sayıda davetli katıldı.

Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan Açılış konuşmasında; “Yörük kardeşlerim, hepiniz şölenimize hoşgeldiniz. “Bu gün yörüklerin bayramıdır..Bu gün kucaklaştığımız gündür..Sizlerle buluşmaktan onurluyum”şeklinde konuştu. Dernek Başkanı Yaşar Celal Ceylan, yörük şiiriyle sahneden ayrıldı. Daha sonra; Kuran-ı kerim okunarak dualar edildi.
Daha sonra; Yörükler derneği yönetim kurulu sahneye davet edilerek davetliler  selamlandı. Ozan nihat ve Sultan Turun’un seslendirdiği harika eserler izleyiciler tarafından alkışlandı.

Yaren Gecesinde Rengarenk giyisiler, dastarlarla bezenmiş, ayaklarında körüklü çizmeler ve eski  geleneklerine göre giyinmiş  yörükler, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Etkiliğin sonunda; Kaymakamımız Şükrü Görücü, yörük  geleneğini genç nesillere aktarmayı  görev bilen ve her fırsatta Yörük kültürü'nün tanıtımında büyük rol oynayan   Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan ve yörükleri  kutlayarak düzenlemiş oldukları yaren gecesi etkinliği için teşekkür etti.