Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz’da başlayan adli tatil sona erdi, 2018-2019 adli yılı ise bugün başladı. Valilik önünde Ata’ya çelenk sunan hukukçular, yeni başlayan adli yıllarını kutladı. Kaymakamımız Şükrü Görücü’nün de katıldığı açılış törenine; Denizli CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz,Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, ve avukatlar katıldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, yargı bağımsızlığına değinerek, “Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız hiç olmadığı kadar bağımsız ve tarafsızdır. Onur ve şahsiyetlerine düşkündür. Tamamen vicdani kanaatlerine göre soruşturmalarını yürütmekte ve hükümlerini vermektedirler" dedi.
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, bireylerin topluma ve devlete bağlılığının adaletin kalitesine bağlı olduğunu vurgulayarak, yargı mensuplarının hukukun üstünlüğünün korunmasında, adaletin yansız ve etkin bir şekilde dağıtımında gösterdikleri çabanın takdire şayan olduğunu kaydetti.
Bireylerin topluma ve devlete bağlılığının adaletin kalitesine bağlı olduğunu dile getiren Yılmaz, yoğun bir adli yılın geride kaldığını ve bu yılında yoğun geçeceğini ifade etti. Yılmaz, “Hakimlerimiz, cumhuriyet savcılarımız ve avukatlarımız başta olmak üzere tüm yargı mensuplarımız cumhuriyetin, demokratik hukuk devletinin ve hukukun üstünlüğünün korunmasında adaletin yansız ve etkin bir şekilde dağıtımında gösterdikleri çaba takdire şayandır. Hepimizin hedefi hukukun üstünlüğü bağımsız ve tarafsız bir yargı, adalet hizmetlerinin kalite standartlarının yükseltilmesi ve vatandaşa en iyi en hızlı adalet sisteminin sunulmasıdır. Bizim görevimiz duyguyla, coşkuyla ve ön yargı ile davranmak değil Türk hukuk sisteminin son yıllarda yükselttiği insan haklarına ilişkin standartlardan taviz vermeden objektif delillere göre karar vermektir. Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız hiç olmadığı kadar bağımsız ve tarafsızdır. Onu ve şahsiyetlerine düşkündür. Tamamen vicdani kanaatlerine göre soruşturmalarını yürütmekte ve hükümlerini vermektedirler” diye konuştu.