11’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutanlığı’nın düzenlemiş olduğu Temsili Askerlik Töreni  11 Mayıs 2018 Cuma Günü saat 11:00’da gerçekleştirildi.

Ev sahipliğini  11’nci  Komando Tugay Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk’ün yapmış olduğu törene;Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  Kaymakamımız Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir  ve diğer protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Fiziksel engellerinden dolayı askerlik hizmetini yerine getiremeyen engelliler için, bir günlük temsili askerlik yaptı. 11. Komando Tugay Komutanlığında askeri üniforma içinde ellerini silah ve Türk Bayrağı’na koyan engelliler yemin edip, asker oldu.

'Engelliler Haftası' kapsamında sabah saatlerinde Tugay'a getirilen engelliler, ilk olarak kamuflajlı askeri elbiseleri giydi. Daha sonra yanaşık düzen ve askeri eğitim alan engelliler, yemin töreni için yerlerini aldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  engelli kardeşlerimiz ellerini silah ve Türk Bayrağı’na koyup yemin ettiler. Tören alanında bulunan engellilerin aileleri de duygu dolu anlar yaşadılar.

Engelli piyade er Önder Arıkan ise şerefli askerlik görevlerini yapmalarını sağlayan TSK'ya teşekkür etti.

Bayrağın gölgesinde and içecekleri için her zamankinden daha güçlü ve gururlu olduklarını belirten Arıkan, "TSK'nın bize sağlamış olduğu bu imkan ile analarımız mutluluk gözyaşı döküyor. Bugün engelli olsak da bu kutsal peygamber ocağında şerefli üniformanın içindeyiz. Şanlı Türk bayrağının ve vatanımızın mukaddes nöbetini bir gün de olsa tutmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz." dedi.

Engelli askerler, törenin ardından aileleri ve komutanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.