İlimizde,  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Belediyeler meydanda ikramlar dağıtıldı,  izleyenler tarafından büyük ilgi gören mehter takımının gösterisine vatandaşlar  Türk bayrakları sallayarak eşlik etti.

Kutlamalar kapsamında ellerinde Türk bayraklarla kent meydanına akın eden Denizlililer gece boyunca 15 Temmuz coşkusu yaşadı. Etkinliklere Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Gurup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Milletvekilleri Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kaymakamımız Şükrü Görücü , Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Günlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Gecede konuşan Denizli Büyükşehir Başkanı  Osman Zolan, "Bu millet ülkeyi terk etmez. Canını verir ülkesini vatanını vermez. Darbe girişimi başarılı olması halinde iç savaşla karşı karşıya kalınacaktı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Haydi meydanlara' dedi meydanlara geldik. Tek millet, tek bayrak, tek vatan olduk. Bu millet esaret halinde yaşamaktansa, şehit olur toprağın altında yatar" dedi.

Denizli Büyükşehir Başkanı  Osman Zolan'ın ardından eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci vatandaşlara seslendi. 15 Temmuz'un altın harflerle yazılan bir destan olduğunu söyleyen Zeybekci, "Dünyada başka hiçbir millet silahlara çıplak elleriyle direnmedi. O gece abdestimizi alıp eşimizle çocuklarımızla vedalaşıp yola çıktık ama yollarda kimleri görmedik ki. Kutlama yapanlar vardı. Ancak bizde buradaydık. 15 Temmuz bir darbe girişimi değil, bir işgal girişimidir. Gezi olayları ile işgal ettiler, 17-25 Aralık ile işgal ettiler. 15 Temmuz darbe girişimi diğer darbelere nazaran çok sert oldu. Tanklarla sivil insanlara ateş edenler, 1980 darbesinde bunu görmüş mü? O sümüklü bunun hesabın mutlaka verecek! Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Milletin idaresine sahip çıkmayanları unutturmayalım" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından mehter takımı gösteri yaptı. Saatler 00.13'ü gösterdiğinde yeniden camilerde salalar okundu. Denizlililer, selanın ardından bir süre daha meydanda kaldıktan sonra dağıldı.