19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. Yıldönümü düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilk olarak Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün çelenginin sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlama etkinlikleri Valilik önünden Çınar Meydanı'na kadar Kortej Yürüyüşü ile devam etti. Çınar Meydanı'nda düzenlenen kutlamalara; Valimiz Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Kaymakamımız Şükrü Görücü, Pamukkale İlçe Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu,  çok sayıda genç ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasında; “19 Mayıs tarihinin İstiklal Mücadelemizin doğum günüdür. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi Anadolu’da en ele, gönülden gönüle dolaşmıştır. 19 Mayıs’ta Samsun’da atılan ilk adım Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılan en önemli adımdır. Türk Milleti tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkmış, esaret altında yaşamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır. 19 Mayıs 1919’da canlanan milli ruh bugün bizlere ilham vermeye, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. O günlerden bugünlere binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere en önemli emaneti olmuştur” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından yine Denizli Gençlik Merkezi gönüllülerinden Buket Öztürk konuşma yaptı. Denizli Gençlik Merkezi Gönüllüsü Taha Tayyip Erdoğan ise Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak’ adlı şiirini okudu.

Etkinlikler çerçevesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporculara ödülleri Valimiz Hasan Karahan tarafından verildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri ödül töreninin ardından eskrim, karate, tekvando,  judo, güreş ve jimnastik takımlarının gösterileri ve şehir turunu tamamlayan bisiklet gurubunun geçişi ile sona erdi.