18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle başladı.

Valilik Makam Toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ile İl Kutlama Komite Üyeleri katıldı.

Ziyaretlerinden dolayı komite üyeleri teşekkür eden Denizli Valisi Hasan Karahan, Ahilik Kültürünün önemine değindi. Sanayi ve Ticaret şehri olan Denizli’nin bu kültürde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Denizli’de ticaret yapan esnafın geçmişten gelen Ahilik Kültürünü yaşattığını ve bu kültür çerçevesinde işlerini yürüttüklerini kaydeden Denizli Valisi Hasan Karahan, “Denizli esnafına teşekkür ediyorum” dedi.

Kutlama etkinlikleri daha sonra Bayramyeri Meydanında devam etti. Buradaki törene; Valimiz Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kaymakamımız Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile devam etti. Mehter takımının gösterisinin ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından zeybek gösterisi sunuldu. Protokol konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağına plaket verildi.

Etkinlikte ayrıca Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından ‘Şed Kuşatma’ töreni canlandırıldı.