Kaymakamımız Başkanlığında Okul Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Kaymakamımız Şükrü Görücü başkanlığında; İlçemize bağlı resmi ve özel okulların ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla Okul Müdürleri Toplantısı gerçekleştirildi.

Pınar-Baha Abalıoğlu Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Kaymakamımız Şükrü Görücü, İlçe Jandarma Komutanı Neşet Koca, İlçe Emniyet Müdürü Neslihan Meltem Uluçam, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Pınar Duymuş Acer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Taşkın Osman Yıldız, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Asuman Taşcı, İlçemize bağlı resmi ve özel okulların müdürleri katıldı.

Kaymakamımız yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cinsel istismar İlçemizde az görülen bir konudur. Ancak dikkatli olalım. Kurum içerisinde huzursuzluk yaratacak davranışlara izin vermeyelim. Havaların ısınmasıyla ile çocukların güvenliği konusunda zor bir zamana giriyoruz. Sınav zamanları da yaklaşıyor. Okul çevrelerinde dolaşanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tüm kolluk kuvvetlerimiz bu konuda emrinizdedir.  İntihara teşebbüste ailevi nedenler başta çekmektedir. Çocuk bulanıma girerek bu girişimde bulunabiliyor. Siz konuyu takip edin, şu çocukta sorun var derseniz biz konu üzerinde mutlaka gideceğiz.  Takip ile bu sorun azalacaktır. Okuldan kaçmalara engel olalım.”

Kaymakamımız, protokol kuralları konusunda şu uyarılarda bulundu: “İçerde bir üst varken bir başkası geldiğinde ayağa kalkılmaz Ancak daha üst biri geldiğinde zaten oradakiler kalkacaktır. Amirin üstünde ayak ayak üstüne atılmaz. Amirleriniz konuşurken yüzüne bakınız.  Amiriniz ayağa kalkarsa siz de kalkınız. Yöneticiniz yanına geldiğinizde makam sırasına göre oturacaksınız. Protokolde üst daima sağdadır. Üstünüzün solunda durunuz. Toplantılarda protokoldeki yerinize oturunuz. Toplantıda toplantı başkanından izin almadan konuşmayın. Resmi açılışlar daima en üst tarafından yapılır. En üstten alta doğru konuşma sırası belirlenir. Üst ve akran misafirleri kapıda karşılayın, uğurlamada ev sahibi yol göstermek için önde gidebilir. Üstünüz geldiğinde makam koltuğunuzu ona bırakabilirsiniz. Bir amir size geliyorsa size güç vermek için geliyordur. Sizin yanınızda olduğunu biliniz. Üstünüzle görüşürken telefonla görüşmeyin, evrak imzalamayın. Astınızla konuşurken kendi makam koltuğunuzda oturun. Telefon konuşmalarında kim olduğunuzu belirtin. Kendinizi tanıtmakla konuşmaya başlayın. Üst kapatmadan telefonu kapatmayın. Göreve yeni gelenler üstlerine ziyaret edecek. Küçük büyüğe, kadın erkeğe selam verir. Tokalaşmada kadın önceliklidir. Bu protokol kurallarını bir hatırlatmak istedim.”

Kaymakamımız, sonra şu uyarılarda bulundu: “Görevde yükselmek için işinizi en iyi yapanlardan olun. Görevinizde yaptığınız işte emin olup dik durunuz. Sosyal medyadaki paylaşımlarınızı dikkat ediniz. Bilin ki yaptığınız yanlışlıklar önünüze gelecektir.  Kişisel verileri paylaşmak yasaktır. Tedbir almak okul müdürü olarak size düşmektedir.”

Kaymakamımız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çocukların okul bahçesinde kontrolsüz olarak çıkmalarına engel olun. Taşımalı öğrencilerin taşımalı araçlarını ara ara denetleyin.  Zaman zaman okul etrafında bulunan işletmeleri takip ediniz. Bununla beraber kendi okulunuzun içini de kontrol ediniz. Güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olunuz. Okuma yazma kursları için sizlere teşekkür ederim. Konu sizlerce iyi bir şekilde yürütülmektedir. Kaymakamlıkça yaşlı vatandaşlarımızla gençleri buluşturma projesi yakın zamanda sizlere sunulacaktır. Sosyal etkinliklerde çevrenizdeki yetim ve şehitleri ziyaret etmeniz çok güzel olacaktır. Sosyal etkinliklerde iyi çalışıyorsunuz. Hepinize teşekkür ederim.”

Kaymakamımız, daha sonra şu uyarılarda bulundu: “Okul güvenliği, çevre güvenliği ve okul çevresinde yabancı kişilerin dolaşması konularında dikkatli olunuz. Okullarımızda öğretmenlerimizden icraya verilenler var hatta 7-8 icra dairesi sıraya girmiş kişiler var. Okul müdürü olarak icra konusunu alışkanlık haline getirmiş kişilere soruşturma açabilirsiniz. Sizinle tartışma çıkaran kişilerle bire bir kavgaya girmeyin, onlara yol gösterin. Velilerle ilişkilere dikkat edelim. Mezuniyet törenlerinde elbise alma zorunluluğu getirmeyin. Alamayanlar olabilir. Çok lüks yerlerde mezuniyet törenleri yapmayın. Durumu iyi olan olduğu gibi olmayanlar da var, bu konuya dikkat ediniz. Hepimizin amacı eğitimde kaliteyi bir adım öne götürmek.”