Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce tamamladığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Tesislerinin açılışı ile Büyükşehir'in ulaşım filosuna kattığı 80 yeni otobüsün hizmete girmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Tesislerinde düzenlenen törene, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kaymakamımız Dr. Adem Uslu,  BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, BMC Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Öztürk, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, BMC'nin kendileri almadan 4 yıl kadar önce işletmecilerinin başka nedenlerden girdiği buhran dolayısıyla dağıldığını belirterek, "Orayı aldık ve ayağa kaldırmaya soyunduk. Bu şirket bugün 70 ürün üretiyor ve ordunun göz bebeği ürünler. 'Kirpi' bir dünya markası haline geldi. Ordunun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Onun yanında 13 ülkeye de ihracat yaptık. 'Kirpi'nin yanında bir sürü kardeşi var, 'Amazon', 'Vuran', 'Şahin'... 70 ürünümüz var. Bunlar savunma sanayisi alanında yaptığımız işler…" dedi.

Denizli Valisi Hasan Karahan da Denizli'nin Avrupa ve Türkiye'de en yaşanılabilir kentlerden biri olduğunu belirtti.

Büyük şehirlerde en önemli sorunun ulaşım olduğunu vurgulayan Karahan, "Bunun da çaresi toplu ulaşımdır. Denizli Büyükşehir Belediyesi de bu konuda en güzel çözümü buldu. Hem bu tesisle hem de yeni hizmete alınan otobüslerle büyük bir atılım yaptı." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde pek çok yenilikle karşılaştığını belirterek, "Adeta dünyanın parlayan bir yıldızı haline geldi. İşte Türkiye böyle kalkınır, büyürken Denizlimiz de her daim bu gelişmeden kalkınmadan, refahtan payını aldı, almaya da devam ediyor." şeklinde konuştu.

Bugün sadece belediye otobüslerinin hizmete açılış töreninde olmadıklarının altını çizen Özkan, şunları söyledi:

"Bugün Cumhurbaşkanımız sayesinde hamdolsun bu durum tersine çevrildi. Bugün teknoloji üreten, destanlar yazan, hizmetlerle milletinin geleceğini aydınlık hayallerini hayata geçiren bir liderimiz var. Sadece liderlikle olmuyor, o liderin her daim yanında dava ve yol arkadaşları var sapasağlam duran. Siyasette milletvekillerimiz, bakanlarımız var. Belediyecilikte başkanlarımız var. Ticarette sanayide yatırımcılarımız var, meslek odalarımız var, vatandaşlarımız var, görevinin başında çalışan kamu personelimiz, işinde aşında esnafımız, sanayicimiz, çiftçimiz, köylümüz var."

- "Trafik sıkışıklığını çok büyük ölçüde giderdik"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Denizli'nin alt yapısıyla, üst yapısıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal alanlarıyla, her yönüyle örnek bir şehir olduğunu belirterek, "Son üç yılda bütçemizin yüzde 70'e yakınını ulaşıma aktardık. Büyükşehir olarak birçok köprülü kavşak yaparak ulaşımın akışını hızlandırdık, o sıkışıklığı çok büyük ölçüde giderdik." dedi.

Trafik sorununun en önemli çözüm yollarından birinin toplu taşıma olduğunu ifade eden Osman Zolan, "Bugüne kadar 150 otobüsümüzle hizmet verdik. Bugün işte o 80 aracımız burada. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yerli ve milli olma noktasında tercihimizi bu şekilde yaptık." ifadesini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Tesisleri ile ulaşım filosuna katılan 80 yeni otobüs, kesilen kurdele ile hizmete girdi.

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Zolan'a otobüs maketi ile anahtar teslimi yaptı, protokol üyeleri, tesisleri inceledi ve bir süre otobüsle yolculuk yaptı.