İlimizde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir dizi etkinlikle kutlandı.

İlk olarak, Merkezefendi Belediyesi’nin Gümüşçay Mahallesi’nde kazandırdığı, engelli bireyler için bölgenin ilk ve tek sosyal tesisi niteliği taşıyan ‘Engelsiz Yaşam Akademisi’nin açılışı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde törenle gerçekleştirildi.

Gümüşçay Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Akademisi’nin açılış törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Kaymakamımız Dr. Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk, İŞ-KUR Müdürü Fatih Işık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan, AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer, AK Parti Merkezefendi İlçe Kadın Kolları Başkanı Öznur Şen, AK Parti Merkezefendi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Koç, Engelsiz Yaşam Akademisi öğrencileri ile aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Tören, İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Okulu’nun mehteran gösterisi ve hemen ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Açılış konuşmalarından sonra sahneye çıkan protokol üyeleri ‘Engelsiz Yaşam Akademisi’nin açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminden sonra Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, protokol üyelerine ve vatandaşlara Engelsiz Yaşam Akademisi’ni gezdirdi ve bilgilendirdi.

Açılış töreninde İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Okulu, Umut Çocukları Derneği Müzik Grubu, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu, Özel İnsanlar Derneği Korosu ve engelli bireyler çeşitli gösterilerde bulundu.

Program, Denizli Valiliği önünde düzenlenen  çelenk sunumu ile devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler meclisince basın açıklaması yapıldı. Protokol üyeleri tarafından "ENGELSİZ BİR DÜNYA"sloganı ile gökyüzüne güvercin uçurulmasının ardından, Çamlık Özel Eğitim Okulu öğrencilerinden oluşan Bando eşliğinde, Denizli Valiliğinden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanına  farkındalık yürüyüşü gerçekleşti. Programda son olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi  önünde sergi ve müzik dinletisi vatandaşların beğenisine sunuldu.