Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulunca  düzenlenen “ Dünya Arı Günü” Etkinliği Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulunda Gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Kaymakamımız Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurdoğan Yaşar ve öğrenci velileri ve  çok sayıda davetli katıldı.

Bal arısı gen çeşitliliğiyle dünyada önemli ve büyük bir gen merkezi konumunda olan ülkemizde arıcılıkla ilgili faaliyetlerin güçlendirilmesine ve üreticilerin arıcılıkla ilgili bilinçlendirilmesine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı büyük önem vermekte olup, bal kalitesini korurken, bal üretimini artırmak ve modernize etmek amacıyla teşvik ve hibeler yoluyla arıcılık sektörü desteklenmektedir.

Arıcılık, sadece tarımsal ve kırsal bir ekonomik faaliyet değil, aynı zamanda bitkilerin polinasyonuna sağladıkları katkılarla birlikte, ekosistemin devamlılığı için de son derece önemli bir faaliyettir. Bununla birlikte kırsaldan kente göçün önlenmesine katkı sağlayarak, kadınlardan, genç ve yaşlılara kadar geniş bir yelpazede çiftçilerin uğraşı alanı olabilecek bir ekonomik faaliyete dönüşmektedir.

Söz konusu veriler ve bilgiler doğrultusunda, arıcılık sektöründeki ağırlığımız ve potansiyelimiz göz önünde bulundurulduğunda sektörün uluslararası arenada da geliştirilmesine yönelik çalışmalara ülke olarak önemli ölçüde destek vermekte olduğumuz ve bu girişimlerden biri olan Slovenya ile birlikte, aralarında ülkemizin de bulunduğu, 115 ülkenin ortak sunuculuğunda, 20 Mayıs tarihinin "Dünya Arı Günü" ilan edilmesine yönelik karar tasarısı, 20 Aralık 2017 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Her yıl 20 Mayıs tarihinde düzenlenecek "Dünya Arı Günü" etkinlikleriyle, arıların ve diğer tozlayıcıların insanlık ve dünyamız için taşıdıkları önemin hatırlanması ve bu konuda bir farkındalık oluşturulması ayrıca düzenlenecek bu etkinliklerle Birleşmiş Milletler 2030 gündeminde tanımlanan Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin başarılmasına da katkı sağlayan biyoçeşitliliğin ve ekosistemin korunmasına dikkat çekilmesi hedeflenmektedir.

Bu bağlamda, çocuklarımızın farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte,  Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu öğrencileri arı kostümleriyle yapmış olduğu gösteriler büyük ilgi gördü.

Kaymakamımız Şükrü Görücü,  Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan arı temalı resim sergisi ve diğer proje çalışmalarını inceledi. Minik öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakamımız, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.