Merkezefendi Belediyesi tarafından Milli Eğitim camiasına kazandırılan İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Okulu Konferans Salonu, Çamlık Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu Kuaför Salonu ve Görme Engelliler Okulu Goalball Spor Salonu’nun açılışları gerçekleştirildi.
Açılışlara Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Kaymakamımız Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç ve davetliler katıldı.

Açılışların ilki İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulunda gerçekleşti. Buradaki Konferans Salonu açılışında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Bizler için engelliler çok çok önemli. En başta Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, Valimiz Sayın Hasan Karahan ve Milletvekillerimizin desteği ile bugüne kadar Denizli’de engellilerle ilgili çok güzel hizmetler yapıldı. Engelliler ile ilgili projemizi ‘Engelliler Sarayı’ diğer adıyla ‘Engelliler Yaşam Merkezi’ ile taçlandırmak istiyoruz. İnşaatı başladı. Merkezefendi Belediyesi olarak ilimize böyle bir Merkezi kazandıracağız. Burada birçok atölyelerimiz olacak. Türkiye’nin 2 numaralı kütüphanesi Merkezefendi sınırları içerisinde olacak. İnşaatına başlandı. 5 bin m2 kapalı alanı olan bu proje içerisinde, bireysel ve grup çalışma odaları, etüt merkezi, konferans salonu, 500 kişilik açık hava tiyatrosu, 300 m2’lik bir kitap kafeden oluşan bu projemiz ile inşallah Merkezefendimize hizmet edeceğiz” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, salonun ve açılışı yapılacak diğer eserlerin başta okullarda eğitim gören öğrenciler olmak üzere tüm Denizli’ye hayırlı olmasını dileyerek, Merkezefendi Belediyesine eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Denizli Valisi Hasan Karahan ise törende yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; “Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımız var. Çocuklarımızın eğitim ihtiyaçları için çeşitli imkânlarımız var. Bunları arttırmaya çalışıyoruz. Bu konuda da Denizlimiz iyi bir yerde. Gerek Milli Eğitimimiz gerekse Belediyemiz bu konuda çalışmalarını yapmışlar, yapmaya da devam ediyorlar. İşte bugünkü salonumuz ve diğer açılış yapacağımız tesisler de bunun birer örneğidir” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Denizli Valisi Hasan Karahan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na Milli Eğitime verilen katkılardan dolayı plaket verdi.

KUAFÖR SALONUNDA KURDELE KESİLDİ.

Protokol üyeleri daha sonra; Merkezefendi Belediyesi tarafından milli eğitime verilen katkılar çerçevesinde Çamlık Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’na kazandırılan kuaför salonunun açılışını gerçekleştirdiler.

Açılış törenleri son olarak Görme Engelliler Okulu Goalball Spor Salonu ile tamamlandı. Açılış töreninde Görme Engelliler Okul Takımı ile Denizli Goalball Spor Kulübü arasında oynanan maç salondaki davetlileri heyecanlandırdı. Gösteri maçının sonunda ise kazanan dostluk oldu.

“DÜNYA STANDARTLARINDA BİR GOALBALL SAHASI OLDU”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, burada yaptığı konuşmada salonun tam anlamıyla dünya standartlarında yapıldığını söyledi. Başkan Subaşıoğlu, “Bugün engelli okullarımızla ilgili 3. açılışımızı Goalball sahasının açılışıyla birlikte gerçekleştiriyoruz. Burası daha önce okulumuzun deposu olarak kullanılıyordu. Müdürümüzün ve velilerimiz talepleri üzerine bu depomuzu A’dan Z’ye sıfırdan elden geçirerek dünya standartlarında bir Goalball sahası haline getirdik. Tribünlerimizi de sahamızı ve diğer ekipmanları yaparak çocuklarımızın kullanıma hazır hale getirdik” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında ise Denizli Valisi Hasan Karahan ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, özel tasarlanan Goalball gözlüklerini takarak Goalball oynadı. Ardından da kurdele kesimi gerçekleşti.

Yine açılışlarda 3 okuldaki öğrencilere de  ‘Arabadan iniyoruz, bisiklete biniyoruz’ projesi kapsamında bisiklet hediye edildi.