Kaymakamımız Dr. Adem Uslu, Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) kuruluşunun 178. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Bereketler Toplantı Salonunda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinliğe; Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Kaymakamımız Dr. Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, PTT Başmüdürü Serdal Bursalı, Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan Kuloğlu, Ptt çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

PTT Başmüdürü Serdal Bursalı konuşmasında; ”Her şeyden önce böyle bir kurumda çalışmaktan mutluluk duyuyorum. 1840 yılında bugün İstanbul’da Yeni Cami’nin bulunduğu yerde ilk defa PTT kuruldu. Daha sonra daha o dönemin şartlarında daha modern olan Sirkeci’deki binaya taşınıldı. PTT çok uzun bir süreç yaşamış. Önce posta, ardından telgraf daha sonrada 1908 yılında da telefon hizmetine başladı.”dedi.  Bursalı; ”PTT Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı’nda büyük fedakarlıklar yapmıştır. O dönemde savaş halinde olsak da haberleşme büyük ihtiyaç. İnsanların yakınları ile haberleşmeleri için özel çadırlar kurarak haberleşmeler sağlanmıştır. Çünkü o insanlar için o mektup büyük önem taşıyor. Yine Kurtuluş Savaşı’nda telgrafcılarımız fedakarlıklarda bulundular. Süreç bu şekilde ilerliyor.1995 yılına geldiğimizde Telekom ile PTT’den iki dev şirket ortaya çıkıyor. O günden bugüne de gelişerek devam ediyor.” dedi.

Kaymakamımız Dr. Adem Uslu, PTT çalışanlarıyla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.