Kaymakamımız Şükrü Görücü Başkanlığında,   2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı Güvenlik Toplantısı Gerçekleştirildi.

Hayırseverler Ortaokulunda gerçekleştirilen toplantıda; İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Erçelik,  İlçe Jandarma Komutan Vekili Mehmet Ata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Taşkın Osman Yıldız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şamil Temiz, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları hazır bulundu.

Her fırsatta; geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitiminde, hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan  en alttan en üst kademeye kadar herkesin gayretli ve özverili çalışılması  gerektiğine vurgu yapan Kaymakamımız, İlçemize bağlı  okullarda güvenlik ve asayiş yönünden azami tedbirlerin alınması, okul çevrelerinde güvenliğin arttırılması, kolluk kuvvetleri, okul müdürleri ve ailelerin  iletişim halinde olmaları, okul kantinlerinde hijyen ve temizliğe dikkat edilmesi, okulların çevresinde uyuşturucu, alkol, sigara vb.  bağımlılık içeren maddelerin  satışına yönelik tüm tedbirlerin alınması, kamera sistemlerinin aktif olarak çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesi,  okul servis araçlarının kontrolü ve denetimlerinin aralıksız yapılması, şüpheli durumlarda kolluk kuvvetleriyle irtibata geçilmesi talimatını verdi.

Toplantı Gündeminde;

Taşımalı Eğitim, Okul Servis Araçlarının Denetimi, Taşıma İş ve İşlemleri
Güvenlik Kamera Sistemleri
Okul Giriş Çıkış Saatleri
Öğrencilerin Zararlı Alışkanlıklardan Korunması
Kantin Denetimleri ve Zararlı Madde Satışları
Okul Nöbet İşlemleri
Emniyet ve Jandarma İle İşbirliği
Okul Çevresi ve Güvenliği
Okul Bahçelerinin Kapatılması konuları görüşüldü.