Kaymakamımız Şükrü Görücü Başkanlığında 08.03.2018 tarihinde Merkezefendi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantı salonunda Mütevelli Heyet Toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakamımız Şükrü Görücü Başkanlığında gerçekleşen Toplantıda; Mütevelli Heyeti üyeleri, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık hazır bulundular.

Merkezefendi İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Engelli ve eski hükümlüler öncelikli olmak üzere "Girişimcilik Kursu Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi.

Ekonomik yoksunluktan kurtulmak, engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve  rehabilitasyonlarına yardımcı olmak için; öncelikle engelli ve eski hükümlü olmak üzere sosyal yardım yararlanıcılarının, kendi işlerini kurmaları için teknik ve mesleki bilgilere sahip olabilmleri için . Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Engelli ve eski hükümlüler öncelikli olmak üzere "Girişimcilik Kursu Protokolü"  Kaymakamımız Şükrü Görücü ve  Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık tarafından imzalanmıştır.

Bu protokol Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından yapılan tüm Türkiye’de gerçekleştirilen ilk Girişimcilik kursu olması açısından önem taşımaktadır.

Çalışma ve İş Kurumu;
1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,
4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına
yönelik projeler,
5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik
projeler.
6- Korumalı işyeri desteğine yönelik projelere yönelik olarak "Girşimcilik Sertifikası" bulunan ve projeleri onaylanan kişilere İŞKUR tarafından 55.000,00 TL’ye kadar hibe destekler verilmektedir. Ayrıca yine engellilere yönelik projelerde KOSGEP %80 e varan hibe destekleri vermektedir. Vakfımızda “Gelir Getirici Projeler” kapsamında 15.000,00 TL’ye kadar ilk iki yıl ödemesiz ve sonraki 6 yılda eşit taksitlerle ödemek koşuluyla proje desteklerinde bulunmaktadır.

Kaymakamımız Şükrü Görücü, imzalanan  Girişimcilik Kursu Protokolüyle,  engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları, iş bulmaları, işe yerleştirilmeleri, işe ve işyerlerine uyum sağlayabilmeleri adına son derece faydalı bir projeye imza attıklarını vurguladı.