Kaymakamımız Şükrü Görücü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu tarafından düzenlenen “ Eko Okul Şenliği” etkinliğine katıldı.

Etkinlikte; Kaymakamımız Şükrü Görücü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Okul Müdürü İlkay Şahin Çağırıcı, diğer anaokulların idarecileri ve öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Bilindiği üzere Eko-Okullar Programı,  okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Eko Okul Şenliğinde; 2017- 2018 EĞİTİM YILI “SU ” KONULU EKO OKUL PROJESİ EYLEM PLANI öğrencilerin Suda yaşayan canlılar ve özellikleri, suda yaşayan canlılar.Nesli tükenen /tükenmekte olanlar hakkında sınıflarda bilgi verilmesi. Erozyon hakkında bilgi ve erozyon deneyi, sudaki canlılarla ilgili afiş çalışmaları ve projeler Nisan ayı eylem ve etkinlikleri kapsamında; öğrenciler ve veliler ebru boyama çalışmaları, su deneyleri vb. etkinliklerde bulundular.

Eko Okul Şenliğinde ayrıca; Çocukların kendilerinin ifade etmelerine ve çevresiyle olumlu diyalog kurmalarına yardımcı olmak, hayal güçlerini, araştırma, yorumlama ve sunma becerilerini geliştirmek; gelişim ve değişim düşüncesini öne çıkartma, bağımsız olarak düşünme ve karar verme yeteneklerini geliştirmek amacıyla Denizli il ve ilçelerindeki okul öncesi öğrencileri ve ilköğretim okulları bünyesindeki  anasınıfı öğrencilerinin katılmış olduğu “Benim Bayramım Benim Hayallerim” resim yarışmasında derece giren resimler de sergilendi.

Kaymakamımız Şükrü Görücü, minik öğrencilerle yakından ilgilenerek uzun süre sohbet etti. Kaymakamımız Şükrü Görücü daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Okul Müdürü İlkay Şahin Çağırıcı ve minik öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesim töreninin ardından Okul Müdürü İlkay Şahin Çağırıcı ile birlikte öğrenciler tarafından hazırlanan ve dereceye giren resim çalışmalarını beğeniyle inceledi. “Benim Bayramım Benim Hayallerim” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakamımız Şükrü Görücü tarafından katılım ve başarı belgeleri ile birlikte  ödülleri verildi.