İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Erbakır Fen Lisesi Okul Müdürü İbrahim Ekiz, öğretmenler,  TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında ve First Lego League (FLL) yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Kaymakamımız Şükrü Görücü’yü ziyaret ettiler.
Kaymakamımız Şükrü Görücü ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülkemizde öğrenim gören lise öğrencileri arasından temel bilimlere yeteneği olan öğrencileri seçmek maksadıyla her yıl düzenlenen TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve  First Lego League (Robot) Ulusal Bilim Kampı (İHA) ‘da dereceye giren ve başarılı olan Erbakır Fen Lisesi  öğrencilerini tek tek kutladı.

Bilindiği üzere; Ülkemizde öğrenim gören lise öğrencileri arasından temel bilimlere yeteneği olan öğrencileri seçmek maksadıyla her yıl düzenlenen TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları, Türkiye’de yazılım farkındalığını artırmak için Bilim Kahramanları Derneği tarafından tüm Türkiye’deki gençlere hitaben FIRST LEGO League (FLL) yarışması organize edilmektedir.

Kaymakamımız, 2018  yılında TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve 2018 Liselerarası Tasarla/Yap/Uçur ve BAYKAR Makine A.Ş., HAVELSAN, ASELSAN, TÜBİTAK gibi kurumların işbirliğinde düzenlenecek TEKNOFEST 2018 yarışmalarına yarışmalara katılacak öğrencilere başarılar diledi.

Katılacak Öğretmenler:
1.         İbrahim Ekiz - Okul Müdürü
2.         Barış Yılmaz - Fizik Öğretmeni
3.         Mustafa Arslanoğlu  -Kimya Öğretmeni
4.         Rafike Duyar - Matematik Öğretmeni

Katılacak Öğrenciler:
1.         Ebrar Tecimen (12/E) - TÜBİTAK Kimya Olimpiyatı Bronz Madalya
2.         Tuğçe Çağlayan (12/C) - TÜBİTAK Kimya Olimpiyatı Bronz Madalya
3.         Mehmet Koca (9/D) - TÜBİTAK Matematik Olimpiyatı Gümüş Madalya
4.         İsmail Yaşar Kökçüler (10/A) - FIRST LEGO League (Robot) / Ulusal Bilim Kampı / İHA
5.         Yiğit Doruk  (10/A) - FIRST LEGO League (Robot) / Ulusal Bilim Kampı / İHA
6.         Behlül Sena Akbudak (11/B)- FIRST LEGO League (Robot) / Ulusal Bilim Kampı / İHA