Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu “2017-2018 Öğretim Yılı Öğrenme Şenlikleri”  Bereketler Sergi ve Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Etkinliğe; Kaymakamımız Şükrü Görücü ve eşi Nurşen Görücü Hanımefendi, Merkezefendİ Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve eşi Hacer Subaşıoğlu Hanımefendi,  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hakan Erbayat açılış konuşmasında; “Merkezefendi Halk Eğitim olarak,Bu eğitim öğretim yılı içerisinde özellikle Ülkemizde herhangi bir nedenle eğitim öğretim hakkından yararlanamayan veya temel eğitimini tamamlayamayan vatandaşların okuryazar hale gelebilmeleri ve yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilmeleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde “Okuryazarlık Seferberliği” başlatılmıştır.Bu seferberlik kapsamında İlçemizde 49 okulda 131 okuma yazma kursu açarak 993vatandandaşımıza okuma yazma kursları sayesinde okuma yazma öğrenmelerine sağladık.

2017-2018 eğitim öğretim yılında şuan itibariyle 325 değişik Kurs çeşidiyle, 1621 kurs açmış ve yaklaşık 53000 vatandaşımıza kurslarımızda faydalandırmış durumdayız. Merkezefendi halk eğitim olarak çalışmalarımızda tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla  işbirliğini önemsiyor ve bu kapsamda 145 işbirliği dahilinde kurs açmış durumdayız. İşbirliği dahilinde başta işkur, ticaret odası, büyükşehir ve merkezefendi belediyeler ile çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlarımıza ulaşmış , ayrıca özellikle inşaat, mermer ve makina sektörlerinde çalışan vatandaşlarımıza kurslarımızdan faydalandırmış durumundayız.

Halk Eğitim olarak üniversiteye hazırlık (yetiştirme ve destekleme) kurslarından, engellilere yönelik açılan kurslarımıza, müzik kurslarımızdan spor kurslarımıza kadar daha birçok kurslarımızı başarılı bir şekilde yürütmekteyiz. Tüm bu yapmış olduğumuz başarılı, çalışmalarımızın üstüne katkı yaparak, arttırarak yeni projeler üreterek çalışmaya inşallah devam edeceğiz.

Sözlerime burada son vermeden önce  bizleri çalışmalarımızda her zaman  destekleyen her zaman yanımızda olan  sorunlarımızın çözümünde,başarılarımızın artmasında  katkıları  olan bizlere çalışmalarıyla örnek bir rehber olan başta sayın valimiz olmak üzere,  Sayın  Kaymakamımız Şükrü Görücü’ye  ve Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüze, Halk eğitim ailesi olarak teşekkür ediyorum.

Halk eğitim olarak bize maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, bu sergimizin açılmasında da bu güzel yeri bize tahsis eden çalışmalarıyla,projeleriyle bizlere örnek olan sayın Merkezefendi Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Subaşıoğlu’na Halk eğitim ailesi olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakamımız Şükrü Görücü konuşmasında; “Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından vatandaşlarımız için üniversiteye hazırlık (yetiştirme ve destekleme) kursları, engellilere yönelik açılan kurslar, müzik kursları spor kursları ve birçok alanda çeşitli kurslar verilmektedir. Vatandaşlarımız, verilen bu kurslarla gerek iş imkanları gerekse eğitim ve sanat alanlarında gelişimlerini arttırmaktadırlar. Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu idareci ve öğretmenlerine projelere ve kurslara  destek veren ve iş birliği içinde olan  kurumlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından; Serginin açılış kurdelesi kesim töreni gerçekleştirildi. Kaymakamımız Şükrü Görücü ve eşi Nurşen Görücü Hanımefendi, Merkezefendİ Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve eşi Hacer Subaşıoğlu Hanımefendi ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hakan Erbayat tarafından açılış kurdelesi kesimin ardından, Kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru olan uygulamaların sunulduğu sergi, davetlilerin beğenisine sunuldu.