Kaymakamımız, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Kapsamındaki Programa Katıldı

Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa; Kaymakamımız Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali DeğirmenciBaro Başkanı Müjdat İlhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Süleyman Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Merkezefendi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Asuman Taşcı, Okul Müdürü Mustafa Söylemezo, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabah saatlerinde Denizi Valiliği önünde toplanan otizmli çocuklar, otizmli öğrencilerden oluşan bando takımı eşliğinde 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na yürüdü. “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atan otizmli öğrenciler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yapılan programda ise otizmli öğrencilerden oluşan mehter takımı vatandaşların büyük beğenisini topladı. Programın sonunda ise otizmli vatandaşlarımız için gökyüzüne mavi balonlar bırakıldı.

Kaymakamımız Şükrü Görücü yaptığı konuşmada, “bu farkındalığı bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bu çocuklarımıza imkânlar verildiğinde neleri yapabildiklerini burada bize gösterdiler. Sadece bu ailelerin bu çocuklara sahip çıkması yeterli değil, toplumun her kesimin bu çocuklara sahip çıkması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.