04.10.2017

İlimizde kütüphaneye ulaşmakta güçlük çeken, Bedensel engel ve sağlık durumları nedeniyle yerleşik kütüphaneye gidemeyenlerin yararlanabileceği modern kütüphanecilik anlayışına uygun Özay Gönlüm Gezici Kütüphanesi törenle hizmete açıldı.

Denizli Valiliği önünde Özay Gönlüm Gezici Kütüphanesi için düzenlenen açılış törenine, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Kaymakamımız Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, gezici kütüphanenin, kütüphaneye ulaşmakta güçlük çeken kimselerin ihtiyaçlarını karşılaması için önemli bir hizmet olduğunu söyledi. Kitap okumanın önemini anlatan Vali Karahan, "Özay Gönlüm Gezici Kütüphanesi'nin içerisinde bir kütüphanede olması gereken her şey var. Toplum olarak kitap okuma konusunu fazla önemsemiyoruz. Okuma alışkanlığı çocuk yaşta kazanılıyor. Bu konuda biz devlet olarak gereken her şeyi yapacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, çocuklara sürekli kitap okumaları yönünde tavsiyede bulunduklarını belirterek, gezer kütüphanenin kitaba ve bilgiye ulaşamayan kesimler için önemli bir hizmet olduğunu söyledi.

Kütüphanenin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, protokol üyeleri, çocuklarla birlikte aracın içerisine binerek inceleme yaptı.

Kaymakamımız Şükrü Görücü,  çocuklarla yakından ilgilenerek araç içerisindeki Her türlü iklim koşullarında kullanılabilecek gezici kütüphane aracının içinde her kesime uygun bin 500 adet güncel koleksiyonlar, LCD televizyon, internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayarlar, oturma grubu, klima, jeneratör ve gezici kütüphane çalışanı için gerekli araç ve gereçler bulunuyor.

Kaymakamımız Şükrü Görücü,  çocuklarla yakından ilgilenerek araç içerisinde bulunan koleksiyonları incelediler.

İçerisinde bir kütüphanede olması gereken unsurların tamamını barındıran gezici kütüphane, kentte kütüphaneye ulaşmakta güçlük çekilen noktalara haftanın belirli günleri giderek hizmet verecek.