9 Haziran 2017’de Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristin silahlı saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın ismi Denizli’nin, Merkezefendi Belediyesi tarafından 1200 Evler Mahallesi’nde bir yürüyüş yolu ve parka verilerek yad edildi.

Yürüyüş yolu açılış töreni etkinliğine; Kaymakamımız Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,  Şehit Müzik Öğretmeni Şeyma Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın, akrabaları, arkadaşları, meslektaşları ve çok sayıda  vatandaş katıldı.

“Alanda bir birinden farklı imkanlar bulunuyor”

Etkinliği gerçekleştiren Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu şehit öğretmenin isminin yürüyüş yolu ve parka vermelerinden dolayı gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Şehit öğretmenin arkadaşları Batman’dan konser için Denizli’ye geldi.”

Gerçekleştirilen etkinlik verilen iftar yemeği sonrası protokol üyelerinin yürüyüş yolu ve parkın açılış kurdelesini kesmeleri ile devam etti. Etkinliğin sonunda ise şehit Aybüke öğretmeninin Batman’dan gelen Müzik Öğretmeni arkadaşları tarafından oluşturulan koro tarafından konser verildi. Konserde birinden güzel Türküler söyleyen gurup üyeleri söyledikleri ‘Hasretinle Yandı Gönlüm’ Türküsü ile kendileri gibi herkesi duygulandırdılar. Öğretmenler, şehit arkadaşlarına olan hasret ve özlemlerini söyledikleri Türküler ile dile getirdi.

“Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Batman’da şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın adını vermiş olduğumuz 1200 Evler Mahallemizde 850 metre uzunluğundaki Şenay Aybüke Yalçın Yürüyüş Yolu’nun açılışını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 850 metrelik bu yol içerisinde bisiklet yolu, yürüyüş yolu, fitness grupları, çocuk oyun alanları ve zıplayan gibi birçok imkan bulunuyor.”