Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteği ile Ege bölgesi illerinden Denizli, Kütahya ve Uşak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülen ‘’Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı’’ Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika töreni gerçekleştirildi.

Sertifika törenine; Denizli Valisi Hasan Karahan, Kaymakamız Şükrü Görücü,  kaymakamlar,  Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, kurum müdürleri, Dereceye giren kadın çiftçilerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Program kapsamında Denizli, Kütahya ve Uşak illerinde İŞKUR-KOSGEB işbirliği ile sertifikalı 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmiştir. Söz konusu eğitimlerden Denizli ilinde 71 kadın çiftçi, Kütahya ilinde 72 kadın çiftçi, Uşak ilinde 70 kadın çiftçi eğitim alarak farklı ve özgün projeler hazırlamışlardır.

Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlarımız tarafından hazırlanan projeler geniş katılımlı gerçekleştirilecek olan proje pazarında sergilenerek kadın çiftçilerin hazırladığı projelerin özel sektörler, STK’lar, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları gibi kurumlar tarafından destek bulması amaçlanmaktadır.

Her ilde bağımsız 5 kişilik jüri tarafından Özgünlük, Ekonomik getirisi, Bölge istihdamına katkısı, Proje tasarımı, Sürdürülebilirliği, Bütçe tutarlılığı gibi kriterlerine göre değerlendirme yapılarak belirlenen her ilin ilk 3’e giren projeler açıklanmıştır.

Dereceye giren kadın çiftçilerimize, protokol üyeleri tarafından sertifikaları ve ödülleri takdim edildi.