Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi tarafından “Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı” Merkezefendi Belediyesi Bereketler Toplantı ve Sergi Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Kaymakamımız Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İlçemiz Kurum Müdürleri, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şube Başkanı Bünyamin Yakar ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Denizli Muhtarlar Derneği  Başkanı Adnan Kuloğlu ile Muhtarlar, imamlar, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şube Başkanı Bünyamin Yakar projenin misyon, vizyon ve hedefleri hakkında katılımcılara kapsamlı bilgi verdi.

Kaymakamımız Şükrü Görücü konuşmasında; "...çocuklarımızın ve gençlerimizin tütün, alkol, sosyal medya vb. bağımlılıklarından uzak durmaları için , gerek aileler gerekse kurumlar olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz..."dedi.  Türkiye Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi tarafından hazırlanan  “Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı” önemine vurgu yapan Kaymakamıız,  çocuklarımızın ve gençlerimizin farkındalıklarını arttırmak için,  etkinlikler, bilgilendirme eğitimleri, projeler ve çalışmaların düzenlenmesi gerekli tedbirlerin alınarak  kurumların koordineli olarak çalışmalarını istedi.

Yaş Gruplarına göre hazırlanmış Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programında; bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indirecek evrensel temelli bir önleme eğitim programı olmasıyla birlikte, Program kapsamında tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında değişik yaş gruplarına göre hazırlanmış 18 modülden oluşmaktadır.

Bağımlılıkla Mücadele  kapsamında, ülke genelinde rehber öğretmenlerden oluşan ve bağımlılık alanında for masyon kazandırılan "494 Formatör Eğitimci" ve bu formatörlerin eğitim vereceği yaklaşık "28000 Saha Eğitimci" aracılığıyla toplam "20 Milyon Öğrenci"ye bağımlılıklarla ilgili eğitim verilmesi hedeflenmektedir.