Yaylı çalgılarda eğitim gören herkesin kendilerini ifade edebilecekleri bir platform olmasını amaçlayan ve Denizlide ilk defa gerçekleştirilen  Festival etkinlikleri başladı.

Hakkı Güzel Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilen festival etkinliklerine; Denizli Valisi Hasan Karahan, Kaymakamımız Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Katılımcı Sanatçılar ve diğer davetliler katıldı.

Festival de konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan; kültürel etkinliklerin önemine değinerek; ” Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğretim kadrosu, yetiştirdiği öğrencileri ve sahip olduğu imkanlarıyla ilimizin ve bölgemizin önemli ve örnek okullarındandır. Bünyesindeki yetenekli öğrenciler ile gerek ülkemiz düzeyinde gerekse ülkeler arası düzeyde başarılı olabilecek potansiyele sahiptir” dedi.

Şehir dışından liselerin ve üniversite düzeyindeki katılımcıların da aralarında olduğu Festival  bu gün gerçekleştirilen açılış programı ile başladı. 3 gün sürecek olan festivalde  yaylı çalgı eğitimi alan sanatçılar sahne alacak ve atölye çalışmaları gerçekleştirecek.