Merkezefendi Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz' projesinin finali, Kazım Kaynak Lisesi'nde düzenlenen organizasyonla gerçekleştirildi. Merkezefendi Belediyesi'nin 12 okulda kurduğu 12 portatif havuzda yüzme öğrenen öğrencilerin katıldığı final yarışmalarında derece yapanlara ödüllerini verildi.

Merkezefendi Belediyesi'nin sosyal projelerinden biri olan 'Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz' projesinin bu yıl 3.sü düzenlendi. Proje kapsamında Haziran ayı içerisinde 12 okula 12 adet portatif yüzme havuzu kuruldu. Kayıtların başlama tarihinden itibaren Merkezefendililer projeye yoğun ilgi gösterdi. 6 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Kayıtlar sonrası yüzme eğitmenlerinin kontrolünde 6-13 yaş arası çocuklar, 2 ay boyunca haftanın 6 gününde ücretsiz olarak nefes tekniklerinden, yüzme tekniklerine yüzme öğrendi. Aynı zamanda çocuklar 15 günde bir İl Halk Sağlığı tarafından tahlilleri yapılan hijyenik havuzları kullandı.

Kazım Kaynak Lisesi'ndeki final programına Kaymakamımız  Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan, yüzme öğrenen öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı. Su topu müsabakasında antrenörler Pınar Abaş ile Hamdi Tuncoğlu'nun çalıştırdığı Katip Çelebi Okulu öğrencileri Görkem Yetmen, İsmet Gündüzler, Ümit Sarıkuş, Mert Özkan, Baran Yıldırım, Beritan Yıldırım, Hürkan Çapanoğlu, Gürkan Çapanoğlu, Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu'nu yenerek birinci oldu. Yüzme yarışlarında erkeklerde ilk sırayı Ahmet Emre Koyun alırken, 2. Atakan Karakaş, 3. Şükrü Kartal oldu. Kızlarda ise Rana Bayram 1., Azra Altay 2., Beyza Arslan ise 3. sırada yer aldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, törende yaptığı konuşmada 'Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz' projesine 3 yıldır büyük bir emek verildiğini söyledi. Başkan Subaşıoğlu, "Merkezefendi Belediyesi olarak bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz 'Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz' projemizin final programını yapıyoruz. Temmuz ve Ağustos aylarında çocuklarımızı hem serinletmek, hem yüzme eğitimi vermek, hem de birlikte eğlendirmek için bu projeye 3 yıldır emek veriyoruz. Çok şükür ilk yıl yola çıktığımızda Denizli'de ve diğer illerimizde hiçbir belediye bu projeyi yapmıyordu. Biz bu projeyi ikinci yıl yaptık. ve üçüncüsünü yaptığımız zaman memnuniyetle gördük ki, hem ilimizde hem de ilimizin dışında birçok belediyemiz bu projemizi uyguluyor. Biz bu konuyla ilgili öncü olmaktan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Projemize destek veren Merkezefendili hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sözlerimi sonlandırırken 30 Ağustos Zafer Bayramınızı ve yaklaşan Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum" dedi.

Kaymakamımız Şükrü Görücü, "Bizleri bir araya getiren Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu ve ekibini kutluyorum. Gerçekten bir bayram havasında, birlik ve beraberlik içerisinde insanlarımız, çocuklarımız coşkuyla bu bayramı kutluyor. Belediye başkanımız hizmetleri açıkladı. Biz onların hepsini takip ediyoruz. Bu güzel hizmetlere vesile olan başta belediye başkanımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakamımız Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılıçarslan yarışmalarda derece yapan öğrencilere ödüllerini verdi.

Düzenlenen 'Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz' projesi kapsamında 3 yılda yaklaşık 18 bin 6-13 yaş arası çocuk, yüzme öğrendi.